xxx

sync

bb

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

ΟΗΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΒΔΑ

02.02.2011
 

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει υπεισέλθει στη συζήτηση για το κατά πόσον το εμβόλιο γρίπης για το Α Η1Ν1 (αλλιώς γνωστή ως γρίπη των χοίρων) μπορεί να προκαλέσει ναρκοληψία μετά από μια φινλανδική μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά που εμβολιάστηκαν κατά της συγκεκριμένης παραλλαγής του ιού της γρίπης είχαν εννέα φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αυτής της ασθένειας.

43254.jpegΗ ομιλία, διαταραχή της όρασης, ξαφνικά καταρρέει στο πάτωμα, στη χειρότερη περίπτωση? Έλλειψη ικανότητα συγκέντρωσης, διαταραχή ύπνου, υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, στην καλύτερη περίπτωση. Αυτά είναι τα συμπτώματα της ναρκοληψίας, μια πάθηση τόσο σοβαρή ώστε θεραπευτικές αγωγές που δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Η φαρμακευτική αγωγή εν λόγω Pandemrix, με φαρμακευτική γίγαντας GlaxoSmithKline. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας της Φινλανδίας προέβη σε δήλωση, την 1η Φεβρουαρίου, ισχυριζόμενος ότι αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ναρκοληψίας παρατηρήθηκε μεταξύ των παιδιών και των εφήβων εμβολιαστεί με το Pandemrix και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου μεταξύ των ατόμων ηλικίας μεταξύ 4 και 19 είναι εννέα φορές υψηλότερα από εκείνα που δεν έχουν εμβολιαστεί με το προϊόν.
Η Φινλανδική οργανισμού που απαιτείται περαιτέρω έρευνα πριν από ένα οριστικό συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί? Ωστόσο, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό ότι η διοίκηση του Pandemrix συνέβαλαν στην εμφάνιση της νόσου. Το Φινλανδικό Εθνικό ναρκοληψία Task Force είναι να δημοσιεύσει την έκθεσή της για το θέμα μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
Ο επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Φινλανδικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας (THL - Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos), αναφέρθηκε από το φινλανδικό όμιλο εφημερίδα Vali-Suomen sanomalehdet την Κυριακή, δηλώνοντας ότι δεν θα συστήσει τον εμβολιασμό με το Pandemrix με βάση τα παιδιά και τους εφήβους από την τρέχουσα πληροφόρηση. Ένας ανώτερος υπάλληλος φινλανδικό Υπουργείο Υγείας, Juhani Eskola, ήταν πιο επιφυλακτικός, δηλώνοντας ότι προτίμησε να περιμένει μέχρι τη δημοσίευση της έκθεσης πριν διαμορφώσει γνώμη.
Η διαμάχη μετά από μια σειρά περιπτώσεων ναρκοληψίας αναφέρθηκαν στην Ισλανδία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία έχει προκαλέσει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας να προβεί στην ακόλουθη δήλωση: «Η ΠΟΥ συμφωνεί ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα απαιτείται για ναρκοληψία και Pandemrix εμβόλιο". Η παγκόσμια συμβουλευτική επιτροπή για την ασφάλεια του εμβολίου, GACVS, είναι να εκδώσει μια δήλωση σχετικά με το ζήτημα κατά τις προσεχείς ημέρες στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Gregory Hartl, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη ότι "Δεν έχουμε καμία απολύτως σημάδια από οποιεσδήποτε χώρες, ότι έχουμε τη διανομή εμβολίων άμεσα, ότι υπάρχουν ενδείξεις για τη ναρκοληψία ή οποιαδήποτε άλλα ασυνήθιστα ανεπιθύμητα συμβάντα". Η ΠΟΥ πρόσθεσε ότι οι συστάσεις για τη χρήση των εμβολίων της εποχικής γρίπης για το 2010-2011 παραμένουν αμετάβλητα.
Timothy Bancroft-Hinchey
Pravda.Ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

artaartaΔιαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni
VideoBar

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos