xxx

sync

bb

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΠΙΣΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Τις τεράστιες ελλείψεις στη λειτουργία και τον ερασιτεχνισμό στην κάλυψη των μέτρων ασφαλείας του χιονοδρομικού κέντρου Μετσόβου καταγγέλλουν οι συγγενείς του αδικοχαμένου 24χρονου σκιέρ Αντώνη Αγγέλη, μιλώντας αποκλειστικά στο star.gr για εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν τον άτυχο σκιέρ στο θάνατο.

«Είναι ντροπή το ότι επιχειρήθηκε να φορτωθεί η ευθύνη στον Αντώνη μας» τονίζει με φωνή «τσακισμένη» από το πόνο και τη στενοχώρια ο θείος του αδικοχαμένου νέου, Γιώργος Αγγέλης. «Μεταδόθηκε η “είδηση” ότι ο ίδιος είχε πάει στη δύσκολη πίστα. Είναι ψέματα, ο Αντώνης ήταν στην “μπλε” πίστα στην οποία κάνουν σκι και παιδιά πολύ μικρότερης ηλικίας» τονίζει ο θείος του αδικοχαμένου νέου (σύμφωνα με το χιονοδρομικό Μετσόβου η πίστα αυτή είναι μεσαία (νο 3) και έχει μήκος 1.200 μέτρα). «Του καταλογίσανε επίσης ότι έκανε σκι χωρίς κράνος και άρα φέρει ευθύνη. Μα οι περισσότεροι σκιέρ ενοικιάζουν τον εξοπλισμό και στην περιοχή δεν θα βρει κανείς κράνος προς ενοικίαση. Από πού λοιπόν θα το προμηθευτεί;» συμπληρώνει ο θείος του άτυχου σκιέρ μη μπορώντας να πιστέψει πως δε ξαναδεί τον «Αντώνη του».

«Έγινε γνωστό ότι το κέντρο δεν έχει πιστοποίηση και κατά πάσα πιθανότητα ούτε και άδεια. Επισκέφθηκα το αστυνομικό τμήμα με δικηγόρο και ζητήσαμε να δούμε την άδεια λειτουργίας του. Ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση» τονίζει με οργή στο star.gr ο θείος του 24χρονου Αντώνη.

«Δεν υπήρχε ούτε διασώστης, κάλεσαν βοήθεια ανήλικα παιδιά με κινητό τηλέφωνο»

Ο Αντώνης Αγγελής είχε ξεκινήσει από την Άρτα με φίλους του για την Κυριακάτικη εκδρομή. Ήθελαν να χαρούν την πρώτη ημέρα λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου, μια ημέρα όμως που σημάδεψε εφ’ όρου ζωής τόσο την οικογένεια του...

Κατεβαίνοντας την πίστα, ο άτυχος 24χρονος, ξέφυγε από την πορεία του και -βγαίνοντας εκτός ορίων- χτύπησε σε δέντρο με μεγάλη ορμή. Πέρασε τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο προτού εντοπιστεί και μετά ξεκίνησε ένας άλλος «Γολγοθάς»: η μεταφορά του εκτός πίστας για να τον παραλάβει το ασθενοφόρο. Ήταν όμως ήδη αργά…

«Είναι εγκληματικό να λειτουργεί αυτό το χιονοδρομικό κέντρο. Οι σκιέρ πάνε σαν τα πρόβατα στη σφαγή. Γιατί επιτράπηκε να ανοίξει αφού δεν πληρούσε κανένα κριτήριο ασφαλείας;» αναρωτιέται ο κ. Αγγελής και συμπληρώνει: «Εν έτει 2011, στα όρια της πίστας, και δίχως να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας, βρίσκονται δέντρα! Όχι ένα και δύο αλλά δεκάδες! Και μετά από αυτά γκρεμός! Όποιος χάσει την ισορροπία του, παίζει με τη ζωή του».

Ο κ. Αγγέλης καταγγέλλει επίσης ότι δεν υπήρχε ούτε διασώστης για να βοηθήσει τον ανιψιό του και έτρεξαν προς βοήθεια του ο ξάδερφος του 24χρονου και τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών τα οποία πήραν τηλέφωνο από το κινητό για να έρθει βοήθεια: «Η βοήθεια που ήρθε ήταν ένας γιατρός ο οποίος είχε έρθει για σκι. Προσπάθησαν να βγάλουν τον Αντώνη εκτός πίστας για να τον πάρει το ασθενοφόρο πάνω σε ένα απαρχαιωμένο φορείο. Ούτε καν σημάδια για έξοδο από την πίστα δεν είχαν βάλει οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι του χιονοδρομικού».

Ευθύνες; «Υπάρχουν και μάλιστα πολλές» κατά τον κ. Αγγελή. «Έχουμε αναζητήσει και εμείς και η αστυνομία τον υπεύθυνο του χιονοδρομικού αλλά οι ευθύνες -όπως είθισται στην Ελλάδα- γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ του Δήμου και εταιρίας λαϊκής βάσης που διαχειρίζονται το χιονοδρομικό κέντρο» καταγγέλλει με οργή ο θείος του αδικοχαμένου σκιέρ.

«Εγώ, πάντως, θα κινηθώ νομικά εναντίον όσων ευθύνονται. Περιμένω το πόρισμα του ιατροδικαστή αλλά και την έκθεση του ΕΟΤ για τα μέτρα ασφαλείας. Θα αναζητήσω τις ευθύνες μέχρι τέλους με το δικηγόρο μου» υπογραμμίζει ο Γιώργος Αγγέλης. «Το οφείλω στον αδικοχαμένο Αντώνη και στην οικογένεια μας που βυθίστηκε στο πένθος. Πάνω απ’ όλα, όμως, οφείλω να προστατέψω και τον υπόλοιπο κόσμο από ανάλογη τραγωδία»…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟ 6982639834 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΘΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ!

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

artaartaΔιαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni
VideoBar

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos