xxx

sync

bb

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

A man sifts through rubbish in the Yamuna river in Delhi, India, October 31, 2017. REUTERS/Cathal McNaughton     TPX IMAGES OF THE DAY - RC17BC46ED60
Ακριβώς μερικές δεκαετίες πριν, Ινδοί σε ολόκληρο το έθνος θα περπατήσετε μέχρι το τοπικό ρεύμα ή έναν ποταμό να συλλέγουν νερό πόσιμο, να πλένουν τα ρούχα τους, να πάρει ένα λουτρό ή απλά να κολυμπούν και να διασκεδάσουν. Σήμερα, κάνει οτιδήποτε αυτού του είδους είναι έξω από το θέμα και μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Όπως πολλά άλλα ποτάμια στον κόσμο, ποταμοί της Ινδίας – που έχουν πάντα την θέση της ιερότητας του πολιτισμού – έχουν γίνει μολυσμένες. Και ακόμα, Ινδοί δεν στροφή μακριά από αυτούς τους ποταμούς. Είναι η σανίδα σωτηρίας του έθνους, και το μέλλον της Ινδίας είναι από πολλές απόψεις συνδέεται με την υγεία των ποταμών μας.


Αλλά αυτό δεν είναι ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα. Αυτό μπορεί να αντιμετωπισθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τις τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν. Αυτό που χρειάζεται είναι αυστηρές νομοθεσίες και την απαραίτητη αποφασιστικότητα για την εφαρμογή τους. Εμείς δεν χρειάζεται να πάει και να καθαρίσετε τα ποτάμια? αν σταματήσουμε να ρυπαίνουν τους, θα καθαρίζονται σε μία πλημμύρα σεζόν.


Την εξάλειψη της ρύπανσης γεωργικήςΤης ρύπανσης σε ποτάμια μας είναι είτε «σημειακές πηγές» – όπως βιομηχανικά λύματα, το οποίο εισέρχεται ο ποταμός σε όγκους από λίγες θέσεις – ή «μη σημειακές πηγές», όπως γεωργικών απορροών, που μπορούν να εισέλθουν στον ποταμό από χιλιάδες τοποθεσίες κατά μήκος της πορείας.
Γεωργικών απορροών είναι επιβλαβής στα ποτάμια λόγω της χρήσης των χημικών ουσιών για καλλιέργεια, η οποία έχει γίνει ο κανόνας σήμερα. Αυτό μπορεί να διορθωθεί αν υποστηρίζονται οι αγρότες να μετακινήσετε βιολογικής καλλιέργειας. Αυτό δεν είναι μόνο καλό για τον ποταμό? είναι επίσης καλό για το έδαφος, το εισόδημα του αγρότη και δημόσιας υγείας.


Αν οι αγρότες μας είναι να πάρει καλές αποδόσεις και να βγάλει προς το ζειν από Γεωργία, το χώμα δεν χρειάζεται χημικές εισροές, χρειάζεται οργανικό περιεχόμενο. Το χώμα θα είναι υγιείς μόνο αν μπορούμε να βάλουμε φύλλα από τα δέντρα και τα ζωικά απόβλητα πίσω σε αυτό. Για να καλέσετε το χώμα ως το έδαφος, πρέπει να έχετε ένα ελάχιστο 2% οργανικό περιεχόμενο. Αν πάρετε μακριά αυτό το οργανικό περιεχόμενο, είμαστε ουσιαστικά μετατρέποντας το χώμα σε άμμο και καθιστά ακατάλληλα για καλλιέργεια. Σε πολλά ινδικά κράτη όπως Punjab και Ουτάρ Πραντές, Haryana, το οργανικό περιεχόμενο του εδάφους είναι 0,05%. Αυτό είναι μια σίγουρη συνταγή για την ερημοποίηση της γης που μας έδωσε τροφή για χιλιάδες χρόνια.


Incentivizing οι αγρότες να στραφούν σε βιολογική καλλιέργεια δεν είναι επομένως μόνο μια αναγκαιότητα για τους ποταμούς μας? είναι επίσης σημαντικό να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων του έθνους και την ευημερία των εκατοντάδων εκατομμυρίων αγροτών.


Επεξεργασία των βιομηχανικών και χημικών αποβλήτωνΣημειακές πηγές ρύπανσης είναι γενικά χημικών και βιομηχανικών αποβλήτων από βιομηχανίες ή οικιακά λύματα από πόλεις και κωμοπόλεις. Μια σημαντική πτυχή σε πόλεις και κωμοπόλεις είναι ότι ακριβώς όπως ηλεκτρική ενέργεια, νερό και φυσικό αέριο είναι μετριέται, λυμάτων θα πρέπει να είναι πάρα πολύ, με νοικοκυριά και βιομηχανίες που πληρώνει σύμφωνα με το μετρητή.


Τώρα τον τρόπο χειρισμού των χημικών και βιομηχανικών αποβλήτων στην Ινδία είναι ότι το ρυπογόνο βιομηχανία αναμένεται να καθαρίσετε τα λύματα πριν το αφήσει έξω στον ποταμό. Στην πραγματικότητα, αυτό οδηγεί μόνο σε πολλές βιομηχανίες, τη θεραπεία τα λύματά τους μόνο όταν είναι παρόντες οι επιθεωρητές. Όταν δεν υπάρχει κανείς να τους επιβλέπει, πολλές βιομηχανίες απελευθέρωση ανεπεξέργαστων λυμάτων σε ποτάμια. Αν θέλουμε να είναι αποτελεσματική αυτή η διαδικασία θεραπείας, είναι σημαντικό ότι εκροής, η ίδια να γίνει σε μια προσοδοφόρα επιχείρηση πρόταση. Αν η δουλειά μου είναι σας λύματα, δεν θα αφήσω να απελευθερώσει σας ανεπεξέργαστα απόβλητα στο ποτάμι. Θα καταστήσει την επιχείρησή μου να πάρει σας λύματα και να την αντιμετωπίσουμε. Η κυβέρνηση, στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει μόνο να ορίσετε τον κανόνα για την ποιότητα του νερού που απελευθερώνεται στο ποτάμι.


Βρωμιά στον πλούτοΔεν υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα ως απόβλητα. Είναι απλά γη έχουμε μετατραπεί σε βρωμιά. Είναι ευθύνη μας να το βάλει πίσω στη γη ως γη. Αυτό μπορεί να είναι ένα ταξίδι από βρωμιά σε πλούτο. Είναι απλά μια ερώτηση από αν γνωρίζουμε πώς να χρησιμοποιήσω κάτι ή όχι. Μια στιγμή έχει έρθει όταν πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν τα πάντα για την ευημερία μας. Τις απαραίτητες τεχνολογίες είναι ήδη διαθέσιμα.


Λίγα χρόνια πριν, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης αποδεικνύεται αυτό πίνοντας το επεξεργασμένο νερό που ήρθε από το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων της Σιγκαπούρης, ακριβώς για να αποδείξει πόσο καθαρό το νερό ήταν. Φυσικά, στην Ινδία έχουμε ακόμα αρκετό νερό για να πιει αν διαχειριστούμε τους πόρους μας με σύνεση, ώστε να έχουμε την πολυτέλεια να μειώσει το κόστος της θεραπείας με τη θεραπεία νερό μόνο μέχρι το σημείο που απαιτούνται για βιομηχανικές και γεωργικές σκοπούς.


Για παράδειγμα, μια πόλη όπως το Μουμπάι παράγει 2.100 εκατομμυρίων λίτρων λυμάτων ημερησίως. Τώρα, περισσότερο από αυτό που καταλήγει στη θάλασσα, αλλά αν αυτό αντιμετωπίζεται και το χρησιμοποίησε για μικρο-άρδευση μπορεί να νερό χιλιάδες εκτάρια της γεωργίας. Προσθέτοντας λυμάτων από 200 ινδικές πόλεις και κωμοπόλεις ανέρχεται σε 36 δισεκατομμύρια λίτρα που μπορούν να μικρο-αρδεύουν 3 έως 9 εκατομμύρια εκτάρια.
Εάν η Ινδία ως έθνος είναι σοβαροί για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του ποταμού, συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα πρέπει να συσταθεί και να εκτελέσετε βιώσιμα και αποδοτικά. Ο τρόπος που οι δρόμοι στην Ινδία έχουν αναπτυχθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ένα τέτοιο παράδειγμα για να δείξει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι δυνατόν. Είναι απλά ότι αυτές οι πτυχές έχουν δεν έχουν προτεραιότητα. Αυτό δεν παίρνει τις δεκαετίες για να διορθώσετε. Με τις τεχνολογίες στο χέρι, αυτό που χρειάζεται είναι πρόθεση και μια δέσμευση για την εκτέλεση.


Ελπίζω ότι τα επόμενα χρόνια, θα είμαστε σε θέση να βοηθήσει τους ποταμούς μας ανακτήσει τους παρθένα εικόνα της μητέρα-όπως χαρακτήρες οι οποίοι είναι ικανοί να απορροφούν τις ακαθαρσίες του καθενός και να τους προσφέρει ένα καθαρό μέλλον. Κρατώντας τους ποταμούς μας καθαρή δεν είναι ακριβώς για την επιβίωσή μας; όπως συμβολισμό, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το ανθρώπινο πνεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

artaartaΔιαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni
Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos