xxx

sync

bb

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Ποιες χώρες εξαρτώνται περισσότερο από τους άλλους για το νερό;

Ένα κορίτσι κοιτάζει το νερό από το Νείλο που απορρέουν από μια αντλία στην παραγκούπολη Manshiyet Νάσερ στην ανατολική Κάιρο στις 18 Μαΐου 2010. Τέσσερα ανατολικά αφρικανικές χώρες υπέγραψαν μια νέα συμφωνία δημιουργεί μια μόνιμη επιτροπή για την διαχείριση των υδάτων του ποταμού Νείλου, την Παρασκευή, βάζοντας τους σε ένα πορεία σύγκρουσης με την Αίγυπτο και το Σουδάν.  Stretching πάνω από 6.600 χιλιομέτρων από τη λίμνη Βικτώρια προς τη Μεσόγειο, ο Νείλος είναι ένα ζωτικής σημασίας νερού και ενέργειας πηγή για τις εννέα χώρες μέσω των οποίων ρέει.  REUTERS / Amr Abdallah Dalsh (ΑΙΓΥΠΤΟΣ - Ετικέτες: ΚΟΙΝΩΝΙΑ) - RTR2E1CO

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό. Με ηγέτες του κόσμου ετοιμάζονται να συμφωνήσουν σε ένα νέο σύνολο των Αναπτυξιακών Στόχων Βιώσιμης, οι διοργανωτές της φετινήςΠαγκόσμιας Εβδομάδας Νερού υπογραμμίζουμε την ανάγκη για πρόσβαση σε καθαρό νερό πριν από οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Η κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το νερό από διαφορετικές χώρες είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα, και ένας τρόπος μέτρησης της αυτό προβλέπεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών με δείκτη γνωστή ως "δείκτη εξάρτησης νερό". Εξετάζει το συνολικό ποσό του νερού που διατίθεται για κάθε χώρα που έρχεται απ 'έξω από τα σύνορά της.
Για παράδειγμα, μια χώρα με δείκτη εξάρτησης νερό 0% αποκτά κανείς από το λεγόμενο "του ανανεώσιμων υδατικών πόρων" - δηλαδή εκείνες που είναι αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων - από άλλες χώρες. Μια αναλογία 100% σημαίνει ότι μια χώρα λαμβάνει όλα τα νερά του από το εξωτερικό? αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από ανάντη γείτονές της.
150.827-νερό-εξάρτησης
Οι πέντε κορυφαίες θέσεις κυριαρχείται από έρημο, άγονο ή στέπα χώρες στη Μέση Ανατολή, τη Σαχάρα και την Κεντρική Ασία. Στην περίπτωση του Κουβέιτ, το 100% των ανανεώσιμων υδατικών πόρων της προέρχονται από τις γειτονικές χώρες.Σουδάν και την Αίγυπτο είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τον ποταμό Νείλο, το οποίο μοιράζεται με άλλες εννέα χώρες πιο πάνω από τον ποταμό. Με τον ίδιο τρόπο, το Μπαγκλαντές είναι εξαρτημένη από τον ποταμό Βραχμαπούτρα και στον ποταμό Γάγγη, οι οποίες απορρέουν από την Ινδία.
Στην Ουγγαρία, οι υψηλοί ρυθμοί εξατμισοδιαπνοής στο εσωτερικό της χώρας (500-600mm / έτος) σημαίνει ότι το νερό συχνά εξαφανίζεται πριν από την αντικατάστασή της με την εσωτερική όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα η Ουγγαρία να εξαρτάται από το Δούναβη και σε άλλους ποταμούς της για το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

artaartaΔιαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni
VideoBar

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos