xxx

sync

bb

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Κλίμα – Κάτι τεράστιο συμβαίνει


Συμβαίνει κάτι τεράστιο αυτή τη βδομάδα – οι κυβερνήσεις μας ετοιμάζονται να θέσουν έναν παγκόσμιο στόχο: το οριστικό τέλος των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα και τη μετάβαση σε μια εποχή 100% καθαρής ενέργειας! Αυτός ο στόχος βρίσκεται πλέον στο προσχέδιο της Παγκόσμιας Συμφωνίας για το Κλίμα, αλλά κινδυνεύει.   

Αυτή τη στιγμή, Υπουργοί απ’όλες τις χώρες του κόσμου βρίσκονται στη Λίμα
 του Περού για να κλειδώσουν τη συμφωνία. Όμως, τεράστιες εταιρίες πετρελαίου κι ορυκτών καυσίμων όπως επίσης και κάποιες χώρες που θέλουν να συνεχίσουν να ρυπαίνουν τον πλανήτη μας, πιέζουν ασφυκτικά ώστε να μη συμπεριληφθεί αυτός ο σημαντικός στόχος στο τελικό κείμενο της συμφωνίας. Κι ακριβώς σ’αυτό το σημείο ο καθένας και καθεμία από εμάς μπορεί να παίξει καίριο ρόλο.
   

Η πίεση των πολιτών ήταν που ανέδειξε αρχικά αυτό το σημαντικό στόχο για 100% καθαρή ενέργεια και τώρα οφείλουμε να τον προστατεύσουμε! Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι: αν δεν επιμείνουμε σ’αυτό το στόχο, η καταστροφική, μη αναστρέψιμη αλλαγή του κλίματος θα είναι αναπόφευκτη. Το καλύτερο όπλο που έχουμε για να μπλοκάρουμε τις προτάσεις που σπρώχνουν οι εταιρίες κάτω απ’το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι να βομβαρδίσουμε τους Υπουργούς μας με χιλιάδες μηνύματα.
   

Μόνο αν αρκετοί από εμάς αναλάβουμε δράση θα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι οι πολίτες του κόσμου έχουμε τα βλέμματά μας στραμμένα πάνω τους κι ότι απαιτούμε να σταθούν στο ύψος τους και να στηρίξουν το στόχο για 0 διοξείδιο του άνθρακα και 100% καθαρή ενέργεια. Στείλε το μήνυμά σου τώρα!


https://secure.avaaz.org/el/lima_summit_100_clean_eu/?bmlWGhb&v=49857


                                                                                                                            
Η ομάδα του Avaaz βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη συνεδρίαση και θα διασφαλίσει ότι όλοι οι απεσταλμένοι των χωρών αλλά και τα ΜΜΕ γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των μηνυμάτων που στάλθηκαν από κάθε χώρα. Μάλιστα θα προσπαθήσουμε να προβάλουμε τα μηνύματα σε οθόνες μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης και να τα παραδώσουμε δια χειρός στους Υπουργούς. 

Ακτιβιστές που αγωνίζονται χρόνια για να σώσουμε το κλίμα του πλανήτη μας συμφωνούν ότι δεν υπήρξε πριν ποτέ τόση ελπίδα για δράση! Τον περασμένο Σεπτέμβρη, εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς κατακλύσαμε δρόμους και πλατείες για να ζητήσουμε μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κι αμέσως μετά είδαμε την ΕΕ, τις ΗΠΑ και την Κίνα να κάνουν επιτέλους κάποιες ενέργειες προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν μάλιστα τους κάνουμε να δεσμευτούν να δώσουν τέλος στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, θα είναι ένα τεράστιο βήμα προόδου. Ας κλειδώσουμε λοιπόν αυτή τη δέσμευση πριν τη διαλύσουν οι πολυεθνικές. Στείλε ένα μήνυμα τώρα:


https://secure.avaaz.org/el/lima_summit_100_clean_eu/?bmlWGhb&v=49857

Εδώ και πολλά χρόνια πιέζουμε για ουσιαστική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κι επιτέλους οι κυβερνήσεις μας άρχισαν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Παίζονται όμως πολλά συμφέροντα και το τι θα γίνει στη συνέχεια εξαρτάται απ’όλους εμάς. Ας κάνουμε λοιπόν ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε μια συμφωνία που θα σώσει τον κόσμο!   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

artaartaΔιαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni
VideoBar

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos