xxx

sync

bb

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Η Κοντολίζα Ράις προκαλεί προβλήματα στο DropboxΗ συμμετοχή της Κοντολίζα Ράις στο διοικητικό συμβούλιο του Dropbox ανακοινώθηκε σε συνδυασμό με τις νέες εφαρμογές της υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων. Ωστόσο, οι αντιδράσεις από τους χρήστες της υπηρεσίας ήταν άμεσες και έντονες.
Οι ανακοινώσεις των εφαρμογών Mailbox for Android και Carousel ήταν τα θετικά σημεία για το Dropbox τις τελευταίες ημέρες, τα οποία κινδυνεύουν να επισκιαστούν από τον διορισμό της Κοντολίζα Ράις στο Δ.Σ. της εταιρείας και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.
Η Κοντολίζα Ράις υπήρξε Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (2001-2005) και στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών (2005-2009) επί προεδρίας Τζορτζ Μπους και είχε άμεση συμμετοχή στα πολιτικά γεγονότα εκείνης της εποχής.
Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για την περίοδο που προηγήθηκε και ακολούθησε την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Η Κοντολίζα Ράις, λόγω των θέσεων που κατείχε, είχε άμεση εμπλοκή στο χειρισμό θεμάτων όπως τα όπλα μαζικής καταστροφής που ποτέ δεν βρέθηκαν αλλά αποτέλεσαν την αιτία της εισβολής. Επίσης, φέρεται να είχε γνώση για τις ανακριτικές πρακτικές  που εφαρμόστηκαν από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εκείνη την περίοδο.
Επίσης, η Κοντολίζα Ράις υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. της πετρελαϊκής Chevron, με το επιβαρημένο ιστορικό διαχείρισης περιβαλλοντικών και εργασιακών θεμάτων. Πιο πρόσφατα, μετά τις διαρροές εγγράφων της NSA, αποκαλύφθηκε ότι η κυρία Ράις εξουσιοδότησε την παρακολούθηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων των μελών του Μόνιμου Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ φέρεται να υποστήριξε τις παρακολουθήσεις από την NSA.
Όλα τα παραπάνω οδήγησαν μία ομάδα ακτιβιστών, χρηστών του Dropbox, στην έναρξη μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών, εναντίον της συμμετοχής της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι χρήστες της υπηρεσίας απειλούν με μποϊκοτάζ του Dropbox, σε περίπτωση που δεν απομακρυνθεί η Κοντολίζα Ράις από τη θέση της.  
Κύριος μοχλός πίεσης του «κινήματος» Drop Dropbox, όπως ονομάστηκε, είναι η δημιουργία της ιστοσελίδας www.drop-dropbox.com, από όπου γίνεται η προώθηση της προσπάθειας που προτρέπει τους χρήστες να «ψηφίσουν» εναντίον της Ράις σε Twitter και Facebook.
Αξίζει να σημειωθεί το πολύ πρόσφατο παράδειγμα του εξαναγκασμού σε παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Mozilla, Μπρένταν Άικ. O κύριος Άικ ήταν ενεργά αντίθετος με τον γάμο ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ και αυτό θεωρήθηκε «αιτία πολέμου» για μερίδα χρηστών, οι οποίοι απειλούσαν με άρση της υποστήριξής τους στα προϊόντα της Mozilla.
Τελικά, μετά από αντιδράσεις μερικών εβδομάδων, στις αρχές Απριλίου, ο Μπρένταν Άικ παραιτήθηκε από τη θέση του. Φυσικά, μετά την παραίτηση, ακτιβιστές της αντίθετης πλευράς ξεκίνησαν ανάλογες αντιδράσεις για την αποπομπή.
Ίσως, οι ακτιβιστές του Drop Dropbox να ενθαρρύνθηκαν από τη «γρήγορη» νίκη των ανώνυμων ακτιβιστών του Mozilla και να θεώρησαν ότι το σκηνικό μπορεί να επαναληφθεί. Την απάντηση ίσως την πάρουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

artaartaΔιαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni
VideoBar

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos