xxx

sync

bb

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Αποκαλυπτήρια για το BlackBerry 10

Blackberry 10 - αρχείο #1

To BlackBerry 10 αποκάλυψε και επίσημα η RIM, η οποία πλέον, στο μεγάλο στοίχημα για το δυναμικό comeback της, άλλαξε και το όνομά της σε BlackBerry.
To νέο λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα κυκλοφορήσει με τις συσκευές BlackBerry Z10 και Q10, απευθύνεται (κλασικά) στην επιχειρηματική/ εταιρική αγορά, προσπαθώντας παράλληλα να προσελκύσει και τμήμα του κοινού των «κυριάρχων», του iOS και του Android. Το Ζ10 είναι ένα τηλέφωνο με οθόνη αφής, ενώ το Q10 διαθέτει και «φυσικό» πληκτρολόγιο παράλληλα με την touchscreen.
To πιο δυναμικό και πρωτοποριακό χαρακτηριστικό του νέου λογισμικού είναι το  BlackBerry Balance, που επιτρέπει τον έλεγχο, από πλευράς ενός τμήματος ΙΤ, των εταιρικών εγγράφων και εφαρμογών που βρίσκονται στα κινητά των εργαζομένων, έτσι ώστε να υπάρχει λ.χ η δυνατότητα διαγραφής τους σε περίπτωση απόλυσης- παρόλα αυτά, το λειτουργικό παρέχει ένα «διαχωριστικό τείχος» μεταξύ του προσωπικού και του επαγγελματικού περιεχομένου, για την αποφυγή παράξενων…πρωτοβουλιών από πλευράς των διαχειριστών του εταιρικού περιεχομένου. Εν ολίγοις, ο χρήστης μπορεί να έχει δύο καταστάσεις λειτουργίας στο κινητό του, μία προσωπική και μία επαγγελματική.
Επίσης, το BlackBerry Hub παρέχει ένα ενιαίο inbox για μηνύματα Twitter, Facebook, LinkedIn και email. Το νέο interface επιτρέπει την ταυτόχρονη λειτουργία οκτώ εφαρμογών. Η δημοφιλής υπηρεσία messaging, ΒΒΜ (BlackBerry Messenger) κάνει την επιστροφή της, επιτρέποντας και επικοινωνία μέσω ήχου και βίντεο, καθώς και διαμοιρασμού των εικόνων που βρίσκονται στις οθόνες των κινητών. Επίσης, υπάρχει ενσωματωμένη εφαρμογή για φωτογραφίες, το Pictures, που παρέχει μία ευρεία γκάμα δυνατοτήτων.
Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το Story Maker για να δημιουργήσει ένα μικρό βίντεο ή slide show, εμπλουτίζοντάς το με εφέ και μουσική. .
Στην «αρένα» των εφαρμογών, η εταιρεία ανακοίνωσε πως διαθέτει πάνω από 70.000 νέες εφαρμογές (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα, όπως το Skype, το Twitter, το FourSquare, το Angry Birds κ.α) στο κατάστημα εφαρμογών της, BlackBerry World.
Οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες με τη RIM, ενώ η εταιρεία ελπίζει σε επιτυχημένη πορεία εκτός των αμερικανικών συνόρων. Ωστόσο, ακόμα και αν το BlackBerry 10 σημειώσει επιτυχία, θα πρόκειται για έναν δύσκολο άθλο για την εταιρεία, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει μεγαθήρια όπως η Apple, η Google και η Microsoft.
Ωστόσο, η RIM –νυν BlackBerry έχει τα πλεονεκτήματα πως δεν έχει χρέη και διαθέτει αποθέματα 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ρευστό. Επίσης, έχει αξιοσημείωτη παρουσία σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Νιγηρία και η Ινδονησία, καθώς και μία ισχυρή βάση 79 εκατομμυρίων συνδρομητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

artaartaΔιαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni
VideoBar

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos