xxx

sync

bb

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Λιτότητα η ανάπτυξη: μια σκληρή επιλογήΟι ευρωβουλευτές θα πρέπει να ζυγίζουν τα οφέλη της ανάπτυξης σε σχέση με λιτότητας όταν ψηφίζουν στις 13 Ιουνίου σχετικά με τη νομοθεσία που θα δώσει περισσότερη δύναμη στην Επιτροπή για την αστυνόμευση των εθνικών προϋπολογισμών. Καθώς το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, πολλοί έχουν αμφισβητήσει την ορθότητα του βγάζοντας με λιτότητα σε βάρος της ανάπτυξης. Ωστόσο, υπάρχει ευρεία συμφωνία ότι τα δημόσια οικονομικά πρέπει να ενοποιηθούν. Μένει να δούμε αν οι ευρωβουλευτές συμφωνούν οι τελευταίες προτάσεις του προϋπολογισμού ταιριάζει με την ατζέντα για την ανάπτυξη.

Όταν οι οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις ψηφοφορία για τις προτάσεις, που ήταν πολύ κοντά, όπως και πολλοί ευρωβουλευτές όλο και περισσότερο αισθάνονται ότι η ΕΕ πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη. Ωστόσο, μια μικρή πλειοψηφία στην επιτροπή τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησης τους σε ψηφοφορία στην ολομέλεια ούτως ή άλλως να μετρήσει την υποστήριξη όλων των βουλευτών πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο.

Αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε το Σεπτέμβριο του 2011, η έξι-πακέτο , ένα πακέτο νομοθεσίας που εισάγει την αυτόματη επιβολή κυρώσεων για τις χώρες της ευρωζώνης που παραβιάζουν το έλλειμμα (3%) και του χρέους(60%) ανώτατα όρια που έχουν συμφωνηθεί. Οι έξι-πακέτο επικεντρώνεται επίσης στην μακροοικονομικές ανισορροπίες . Εάν τα κράτη μέλη δεν λάβουν μέτρα για τη μείωση των ανισοτήτων, όπως των εξαγωγικών πλεονασμάτων, ελλειμμάτων και φυσαλίδες, είναι επίσης σε κίνδυνο να χτυπήσει με κυρώσεις.  

Το πακέτο δύο πακέτο, που θα συζητηθεί στις 12 Ιουνίου και ψήφισε την επόμενη ημέρα, βασίζεται στην έξι-πακέτο:
  • Δίνει στην Επιτροπή περαιτέρω εξουσίες για την παρακολούθηση των σχεδίων προϋπολογισμών των χωρών της Ευρωζώνης, ακόμη και πριν οι προϋπολογισμοί που εγκρίθηκε από τα εθνικά κοινοβούλια. Η Επιτροπή μπορεί να απαιτήσει ένα αναθεωρημένο σχέδιο προϋπολογισμού, εάν δεν είναι σύμφωνες με τους στόχους. Ο ευρωβουλευτής αρμόδιο να διευθύνει αυτή την πρόταση στο Κοινοβούλιο είναι Πορτογάλος σοσιαλδημοκράτης Elisa Ferreira.
  • Δεν επιβάλλει στα κράτη μέλη  που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες ή τη λήψη οικονομικής ενίσχυσης (π.χ. Ελλάδα ή την Πορτογαλία) σε αυστηρότερες και πιο επεμβατική παρακολούθηση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης. Ο ευρωβουλευτής αρμόδιο να διευθύνει αυτή την πρόταση στο Κοινοβούλιο είναι Γάλλος Χριστιανοδημοκράτης Jean-Paul Gauzès.

Ferreira έκθεση

Στην έκθεσή της σχετικά με την παρακολούθηση των σχεδίων προϋπολογισμού, κ. Ferreira τόνισε την ανάγκη για μια στρατηγική για την ανάπτυξη. Ενώ η διατύπωση συστάσεων σχετικά με τον προϋπολογισμό των κρατών μελών, η Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι οι περικοπές του προϋπολογισμού δεν σκοτώνουν τις επενδύσεις που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη ή τις επενδύσεις βλάβη σε υγειονομική περίθαλψη ή την εκπαίδευση.

Επίσης παρατήρησε ότι το δημόσιο χρέος πάνω από το μέλος σήμα του 60% θα πρέπει να μεταφερθεί στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξαγοράς, καθιστώντας το μια κοινή ευθύνη όλων των κρατών μελών. Αυτό θα ανακουφίσει την πίεση της αγοράς για τις χώρες που είναι υπερχρεωμένες το μεγαλύτερο μέρος τους και να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν.

Gauzès έκθεση

Ο κ. Gauzès συζήτησε αντιστραφεί η ψηφοφορία με ειδική πλειοψηφία που εισήγαγε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις αποφάσεις της Επιτροπής που σχετίζονται με τα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσχέρειες στην έκθεσή του σχετικά με την παρακολούθηση της οικονομικής κατάστασης. Επίσης μίλησε για την προστασία πτώχευσης για τα κράτη μέλη. Πρώτα με το πάγωμα των επιτοκίων για το χρέος κράτους μέλους, έπειτα από την υποβολή σχεδίου διακανονισμού του χρέους προς τους πιστωτές, οι οποίοι θα μπορούσαν στη συνέχεια να αποφασίσει να λάβει μέρος στον οικισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

artaartaΔιαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni
VideoBar

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos