xxx

sync

bb

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Τι μάθαμε στην ολομέλεια, 12-15 Μαρτίου 2012
Η έξοδος από την κρίση ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης στην ολομέλεια στο Στρασβούργο για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της 1-2 Μαρτίου. Στην ίδια ολομέλεια που ολοκληρώθηκε χθες αποφασίσθηκε η δημιουργία κοινοβουλευτικής επιτροπής για το οργανωμένο έγκλημα και εγκρίθηκε η συμφωνία για τον τερματισμό του "πολέμου των ορμονών" ΕΕ-ΗΠΑ

Στην έναρξη της συνόδου τη Δευτέρα τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού, του τσουνάμι και του πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκουσίμα, καθώς και για τα θύματα της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και τα θύματα των μαχών στη Συρία.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε και την Τετάρτη, το πρωί μετά το φρικτό τροχαίο ατύχημα στην Ελβετία που στοίχισε τη ζωή σε 22 μικρά παιδιά από το Βέλγιο και 6 συνοδούς. Ο πρόεδρος του ΕΚ, Martin Schulz εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του σώματος προς τις οικογένειες των παιδιών.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου η ολομέλεια συζήτησε τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της 1-2 Μαρτίου που ήταν αφιερωμένη και πάλι στην κρίση, παρουσία των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, José Manuel Barroso.

Το ΕΚ αποφάσισε την Τετάρτη να δημιουργήσει ειδική επιτροπή για το οργανωμένο έγκλημα. Η επιτροπή θα διαρκέσει ένα έτος και θα εξετάσει τη διείσδυση της μαφίας στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και το χρηματοπιστωτικό σύστημα ων κρατών μελών της ΕΕ.

Την ίδια ημέρα το ΕΚ ενέκρινε τη συμφωνία που προβλέπει διατήρηση της απαγόρευσης εισαγωγώνορμονούχου βοείου κρέατος από τις ΗΠΑ με αντάλλαγμα την ουσιαστική αύξηση εισαγωγών κρέατος χωρίς ορμόνες από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ο διαβήτης ήδη απορροφά το 10% των δαπανών για υγεία στην ΕΕ κι έτσι η Ένωση οφείλει να αναπτύξει συγκεκριμένη στρατηγική εστιασμένη στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, σημείωσε το ΕΚ με ψήφισμα που υιοθέτησε την Τετάρτη.

Την Πέμπτη το ΕΚ καταδίκασε πρωτοφανή ιστοσελίδα στην Ολλανδία που συγκεντρώνει καταγγελίες πολιτώνκατά μεταναστών από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν την ολλανδική κυβέρνηση να πάρει θέση έναντι του φαινομένου.

Οι "ατέλειες" στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία καταδικάσθηκαν την Πέμπτη από το ΕΚ που κάλεσε τον επανεκλεγέντα πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν να μετριάσει τη στάση του κατά των διαδηλωτών και να αναζητήσει "ειλικρινή διάλογο" μαζί τους.

Οι νομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που έχουν οι ισραηλινές επιθέσεις κατά παλαιστινιακών τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, στο τμήμα της συνόδου που είναι αφιερωμένο στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μετά το Facebook, το Twitter, το Flickr, το Youtube και το LinkedIn, το ΕΚ κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα και στο Foursquare. Δοκιμάστε το...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

artaartaΔιαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni
VideoBar

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos