xxx

sync

bb

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣΕκατομμύρια άνθρωποι να γίνουν αναλώσιμοι το επόμενο έτος.  45499.jpeg

Οι εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης εκτιμούν ότι το επόμενο έτος μια σειρά ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιμετωπίσουν τη μαζική ανεργία και «καταστροφική έλλειψη" των θέσεων εργασίας. Στην κινδυνολογία έκθεση, οι εμπειρογνώμονες παροτρύνει τις χώρες να λάβουν δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, αναπτυσσόμενων και ανεπτυγμένων χωρών έχασε 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους επιπλέον 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν.Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, ο αριθμός των ανέργων σε παγκόσμιο επίπεδο έχει φτάσει σε 200 εκατ. ευρώ. Ο σημερινός ρυθμός αύξησης της απασχόλησης στις πρωτοπόρες χώρες είναι ανεπαρκής. Στην Ομάδα των Είκοσι της αύξησης είναι περίπου 1% ετησίως, ενώ υπάρχει ανάγκη να είναι τουλάχιστον 1,3% κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
«Πρέπει να δράσουμε αμέσως και να τονωθεί η διαδικασία της αύξησης της απασχόλησης για την αντιστάθμιση των απωλειών. Σταθεροποίηση του επιπέδου της απασχόλησης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της μακροοικονομικής πολιτικής», γράφουν οι συγγραφείς της έκθεσης. Ωστόσο, η έκθεση αμφισβήτησαν το γεγονός ότι οι αριθμοί αυτοί είναι εφικτοί, δείχνει ότι η αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας στην Ινδία και την Κίνα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την απώλεια αυτών στις δυτικές χώρες.
Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα δύσκολη.Ενώ η Γερμανία είναι σχετικά επιτυχής στην αντιμετώπιση της ανεργίας, το δεύτερο ευρωζώνης οικονομία, τη Γαλλία, είναι σε μια δύσκολη κατάσταση.Υπάρχει μια νέα έννοια των "ανθρώπων περιττή», ως αποτέλεσμα της χρόνιας ανεργίας. Κυρίως, πρόκειται για νέους που είναι οι πρώτοι που χάνουν τη δουλειά σε συρρίκνωση.
Για παράδειγμα, στην Ιταλία, κάθε άνεργος δεν μπορούν να βρουν μια θέση εργασίας για περισσότερο από ένα χρόνο, και στη Νότια Αφρική, αυτός ο αριθμός είναι δύο από τα τρία. Οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι η ανεργία των νέων αυξάνεται σε 15 χώρες από 20. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, στη Ρωσία ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας είναι περίπου ίσος με τον αριθμό των ανθρώπων που παίρνουν θέσεις εργασίας - περίπου 600.000. Ωστόσο, ο κρατικός μηχανισμός και ο τομέας των δημοσίων υπηρεσιών αυξάνονται, ενώ ο αριθμός απασχολουμένων στον τομέα της μεταποίησης συνεχίζει να μειώνεται.

Υπάρχει ακόμα ένα σχετικά υψηλό επίπεδο μακροχρόνιας ανεργίας, η οποία είναι περίπου το ίδιο μεταξύ των κατοίκων των χωριών και των πόλεων. Μεταξύ του αγροτικού πληθυσμού το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων είναι 32,8%, μεταξύ των πόλεων - 32,3%.
Αυτό αυξάνει την "υπόγεια" της απασχόλησης. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η άτυπη απασχόληση στη Ρωσία είναι 10% και είναι σχεδόν ενάμισι φορές το ποσοστό της ανεργίας.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα για να αλλάξει την κατάσταση με μια επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης και να αποκαταστήσει την απώλεια θέσεων εργασίας", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, Juan Somavia. «Η δημιουργία απασχόλησης θα πρέπει να είναι τα κύρια μακροοικονομικά προτεραιότητα."
Επιπλέον, οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν ότι είναι αναγκαίο τα κράτη - μέλη της G20 να αυξήσει το επίπεδο της κοινωνικής προστασίας του λαού της και να δώσουν προσοχή στις αρνητικές προβλέψεις των οικονομολόγων που μιλούν για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος της κρίσης το 2012.Δεν υπάρχουν σχόλια:

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

artaartaΔιαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni
VideoBar

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos