Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση φαγητού στο οποίο περιέχεται τσίλι βοηθά στο να διατηρείται η αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μυστικό βρίσκεται στην ουσία καψαϊκίνη η οποία είναι αυτή που προσδίδει στο τσίλι την «καυτή» γεύση του. Προηγούμενες έρευνες έχουν εμφανίσει αντικρουόμενα αποτελέσματα για τη σχέση τού τσίλι με την αρτηριακή πίεση. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στρατιωτικής Ιατρικής στην πόλη Τσονγκίνγκ της Κίνας πραγματοποίησαν πειράματα με ποντίκια γενετικά τροποποιημένα ώστε να διαθέτουν υπέρταση.
«Διαπιστώσαμε ότι η σταθερή παρουσία καψαϊκίνης στη διατροφή λειτουργεί ευεργετικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Cell Μetabolism. Μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιες «συγγενείς» ουσίες με την καψαϊκίνη που ονομάζονται capsinoids και βρίσκονται σε ηπιότερης γεύσης πιπεριές περιορίζουν και αυτές τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Γι΄ αυτό και δεν αποκλείουν την περίπτωση να μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να ελέγξει την αρτηριακή του πίεση μέσω της διατροφής χωρίς να χρειάζεται να ακολουθεί «καυτό» διαιτολόγιο
Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
sta xionia
http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI
Labels
- Αν δεν βουτήξεις να φάς δεν σου δίνει κανείς. (1)
- Από το συνέδριο του Δήμου Αθαμανίας συνεργασία με το Δήμο MYRGIA Ιταλίας. (1)
- Εδω την ήμερα που έπεσε η πόλη ενας γέροντας τηγάνιζε ψάρια και πεσαν στο νερο (2)
- και άλλο να είσαι σκύλος (1)
- ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ (1)
- ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ στο Στάδιο ειρήνης (1)
- Παρουσίαση Παραδοσιακών Τραγουδιών και Χορών της Ηπείρου (1)
- πλατανος κυψέλη άρτας (1)
- τα καλα τα χρονια (1)
- το να είσαι αυτό που είσαι (1)
Blog Archive
-
►
2020
(10)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2018
(15)
- ► Σεπτεμβρίου (6)
-
►
2017
(10)
- ► Φεβρουαρίου (6)
- ► Ιανουαρίου (2)
-
►
2015
(35)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (7)
- ► Ιανουαρίου (8)
-
►
2014
(50)
- ► Δεκεμβρίου (4)
- ► Φεβρουαρίου (4)
- ► Ιανουαρίου (6)
-
►
2013
(66)
- ► Δεκεμβρίου (5)
- ► Σεπτεμβρίου (3)
- ► Φεβρουαρίου (4)
- ► Ιανουαρίου (7)
-
►
2012
(149)
- ► Δεκεμβρίου (6)
- ► Σεπτεμβρίου (8)
- ► Φεβρουαρίου (17)
- ► Ιανουαρίου (20)
-
►
2011
(116)
- ► Δεκεμβρίου (25)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
- ► Φεβρουαρίου (14)
- ► Ιανουαρίου (17)
-
▼
2010
(58)
- ► Σεπτεμβρίου (6)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2009
(7)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (3)
- ► Ιανουαρίου (2)
pal
arta
About Us
share
Αρχειοθήκη ιστολογίου
-
►
2020
(10)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2018
(15)
- ► Σεπτεμβρίου (6)
-
►
2017
(10)
- ► Φεβρουαρίου (6)
- ► Ιανουαρίου (2)
-
►
2015
(35)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (7)
- ► Ιανουαρίου (8)
-
►
2014
(50)
- ► Δεκεμβρίου (4)
- ► Φεβρουαρίου (4)
- ► Ιανουαρίου (6)
-
►
2013
(66)
- ► Δεκεμβρίου (5)
- ► Σεπτεμβρίου (3)
- ► Φεβρουαρίου (4)
- ► Ιανουαρίου (7)
-
►
2012
(149)
- ► Δεκεμβρίου (6)
- ► Σεπτεμβρίου (8)
- ► Φεβρουαρίου (17)
- ► Ιανουαρίου (20)
-
►
2011
(116)
- ► Δεκεμβρίου (25)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
- ► Φεβρουαρίου (14)
- ► Ιανουαρίου (17)
-
▼
2010
(58)
- ► Σεπτεμβρίου (6)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2009
(7)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
- ► Φεβρουαρίου (3)
- ► Ιανουαρίου (2)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου