xxx

sync

bb

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ

Για όσους θέλουν να δημιουργούν backup των αρχείων τους και να αισθάνονται ασφαλείς για τα δεδομένα τους, μέχρι πρόσφατα η μοναδική επιλογή ήταν η αγορά ενός αποθηκευτικού μέσου, όπως οι σκληροί δίσκοι, οι SSD, οι κάρτες μνήμης και τα memory sticks. Ωστόσο, οι λύσεις αυτές έχουν σαφείς περιορισμούς και μειονεκτήματα, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που καταστρέφονται και τα δεδομένα χάνονται.

Η σύγχρονη τεχνολογία και κυρίως η εξέλιξη του Ιnternet προσφέρει πολλές εναλλακτικές, με τη μορφή υπηρεσιών αποθήκευσης, συγχρονισμού, αλλά και διαμοίρασης τεράστιου όγκου δεδομένων. Η μεγάλη επιτυχία της υπηρεσίας Dropbox τους τελευταίους μήνες, κατ΄ αρχάς στο εξωτερικό και πλέον και στη χώρα μας, αλλάζει ριζικά τις συνήθειές μας σχετικά με την αποθήκευση αρχείων.

Οn-line συγχρονισμός
Ο συγχρονισμός δεδομένων είναι μια πολύ χρήσιμη διαδικασία για όσους επιθυμούν να έχουν αποθηκευμένες τις τελευταίες εκδόσεις των αρχείων τους και τις αλλαγές που κάνουν σε κείμενα, λογιστικά φύλλα ή όποια άλλα δεδομένα δουλεύουν. Το Ιnternet έχει διευκολύνει πάρα πολύ τα πράγματα σε σχέση με τον συγχρονισμό δεδομένων που βρίσκονται σε διαφορετικούς υπολογιστές ή άλλου τύπου συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητά ΜΡ3 players ή σκληροί δίσκοι. Το στοιχείο που άνοιξε τις υπηρεσίες αυτές στο ευρύ κοινό ήταν η παροχή των σχετικών υπηρεσιών δωρεάν ή έναντι μιας μικρής συνδρομής. Αρχικά, για τη αποθήκευση χρησιμοποιούνταν εφαρμογές FΤΡ, σταδιακά όμως αντικαταστάθηκαν από απλές σελίδες web και σήμερα η όλη διαδικασία γίνεται τόσο απλά όσο η μεταφορά ενός αρχείου από έναν φάκελο του υπολογιστή σε άλλον.

Μάλιστα, τα αρχεία που αποθηκεύονται στο Ιnternet είναι πολύ πιο ασφαλή από ό,τι σε έναν απλό σκληρό δίσκο και δεν κινδυνεύουν από βλάβες, κλοπή ή απώλεια. Εκτός από την αποθήκευση αρχείων, μέσω των εφαρμογών αυτών μπορεί κανείς να μοιράζεται αρχεία με συνεργάτες του ή να συγχρονίζει τα δεδομένα σε διάφορους υπολογιστές.

Τι είναι το Dropbox
Το Dropbox είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες της την αποθήκευση, τον συγχρονισμό και το μοίρασμα αρχείων μεταξύ υπολογιστών, με πολύ απλό τρόπο και μεγάλη ασφάλεια. Βασικό πλεονέκτημα της εν λόγω υπηρεσίας είναι ότι είναι συμβατή με κάθε πιθανή πλατφόρμα (Windows, ΜacΟS, Linux, iΡhone ΟS κ.ά.) και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις για την αξιοποίησή της. Ουσιαστικά, ο κάτοχος ενός λογαριασμού Dropbox δημιουργεί έναν φάκελο στον υπολογιστή του, τον οποίο συγχρονίζει μέσω σύνδεσης Ιnternet με τον απομακρυσμένο χώρο στον σκληρό δίσκο που του έχει διατεθεί. Ο φάκελος αυτός είναι προσβάσιμος από κάθε υπολογιστή στον οποίο έχουν δοθεί δικαιώματα και συγχρονισμένος με όλους τους αντίστοιχους φακέλους.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς όχι μόνο να κρατάει backup των αρχείων του και να τα συγχρονίζει, αλλά αυτό να γίνεται αυτόματα σε όλους τους υπολογιστές που χρησιμοποιεί, στο σπίτι ή τη δουλειά. Επίσης, μπορεί κανείς να ενημερώνεται για τις αλλαγές που γίνονται από άλλους υπολογιστές, αλλά και να έχει πρόσβαση σε παλιότερες εκδόσεις των αρχείων, σε βάθος χρόνου 30 ημερών.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο 2 GΒ (ο οποίος μπορεί να επεκταθεί είτε μέσω κάποιας μικρής συνδρομής είτε με την πρόσκληση νέων χρηστών). Υποστηρίζεται η μεταφορά και αποθήκευση αρχείων μεγέθους μέχρι 300 ΜΒ και το κοινό έχει μείνει πολύ ικανοποιημένο από την ποιότητα λειτουργίας της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα η συνδρομητική βάση του Dropbox να έχει ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια μέσα σε έναν χρόνο λειτουργίας.

Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

artaartaΔιαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni
Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos