xxx

sync

bb

Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΤΣΙΛΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση φαγητού στο οποίο περιέχεται τσίλι βοηθά στο να διατηρείται η αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μυστικό βρίσκεται στην ουσία καψαϊκίνη η οποία είναι αυτή που προσδίδει στο τσίλι την «καυτή» γεύση του. Προηγούμενες έρευνες έχουν εμφανίσει αντικρουόμενα αποτελέσματα για τη σχέση τού τσίλι με την αρτηριακή πίεση. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στρατιωτικής Ιατρικής στην πόλη Τσονγκίνγκ της Κίνας πραγματοποίησαν πειράματα με ποντίκια γενετικά τροποποιημένα ώστε να διαθέτουν υπέρταση.

«Διαπιστώσαμε ότι η σταθερή παρουσία καψαϊκίνης στη διατροφή λειτουργεί ευεργετικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Cell Μetabolism. Μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιες «συγγενείς» ουσίες με την καψαϊκίνη που ονομάζονται capsinoids και βρίσκονται σε ηπιότερης γεύσης πιπεριές περιορίζουν και αυτές τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Γι΄ αυτό και δεν αποκλείουν την περίπτωση να μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να ελέγξει την αρτηριακή του πίεση μέσω της διατροφής χωρίς να χρειάζεται να ακολουθεί «καυτό» διαιτολόγιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

sta xionia

http://www.youtube.com/watch?v=vx7ndLalULI

Blog Archive

pal

arta



arta



Διαβάστε περισσότερα: http://johnpatrablog.blogspot.com/2009/12/blog-embed-search-box.html#ixzz0ikUpUTVI Under Creative Commons License: Attribution

About Us

share

xioni




sto xorio

Loading...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

foto kivos